Η κραυγή αγωνίας ενός “Δημόσιου Υπάλληλου”

Ως δημόσιος υπάλληλος θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ κατά παντός υπευθύνου για την απαράδεκτη και απερίσκεπτη απόφαση να αλλάξει το ωράριο εργασίας μας.

Ενίσταμαι. Μάλιστα ενίσταμαι. Είμαι άνω ποταμών. Αυτή η απόφαση είναι τουλάχιστον βασανιστική και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κεκτημένα, με ιδρώτα, δίκαια προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων.

Τόσα χρόνια καταφέρνω να συμπληρώσω το ωράριο εργασίας μου ατσαλάκωτος και να επιστρέψω σπίτι μου ξεκούραστος και φρέσκος χωρίς ούτε μια σταγόνα ιδρώτα στο πουκάμισό μου, μετά από μία πιεστική μέρα βάζοντας σφραγίδες, υπογράφοντας έγγραφα και μιλώντας ακατάπαυστα στο τηλέφωνο.

Λαμβάνοντας υπόψη σας πόσο σημαντικό ρόζο παίζει η εμφάνιση στον επαγγελμαικό τομέα θα έπρεπε να προστατέψετε την ατσαλάκωτη εμφάνισή μου και όχι να με βάζετε να πηγαίνω δουλειά στις 9 το πρωί όταν η υγρασία και η ζέστη προκαλούν δυσφορία και ιδρώτα.

Με τη στάση σας αυτή προκαλείται κοινωνικές διαταραχές και ρύπανση του περιβάλλοντος, καθώς πλέον θα πρέπει η γυναίκα μου να βάζει περισσότερα πλυντήρια για τα ιδρωμένα μου πουκάμισα σπαταλώντας απορριπαντικά και ενέργεια.

Επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι αυτός της ψυχολογίας μας. Τόσα χρόνια ξέραμε ότι θα σχολάσουμε νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας να επιδοθούμε στα χόμπυ μας.

Και έρχεστε τώρα εσείς να μας φορτώσετε το άγχος και την αγωνία για το αν θα  προλάβουμε να γυρίσουμε σπίτι μας μέσα στη ζέστη και την κίνηση. Σας προειδοποιούμε ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει σοβαρά την ψυχική μας υγεία και θα «τεντώσει» τα νεύρα μας, με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Μια εξυπηρέτηση που μέχρι σήμερα έχαιρε άκρας υγείας και αποδοτικότητας.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο πολύ σημαντικό ζήτημα της διατροφής. Λόγω της καθυστέρησης που θα υπάρξει κατά την επιστροφή μου στο σπίτι λογικό είναι να με έχει «σκίσει» η πείνα όλη μέρα. Θα αναγκαστώ λοιπόν να ξοδεύω λεφτά για έτοιμο φαγητό στο γραφείο.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Επίσης το έτοιμο φαγητό σε συνδυασμό με το ότι δεν θα προλαβαίνω πια να πηγαίνω γυμναστήριο θα προσθέσει κιλά στην εμφάνιση μου και θα διαταράξει το μεταβολισμό μου, την ψυχολογία μου και τις σεξουαλικές μου επιδόσεις, οδηγώντας με ίσως σε ένα διαζύγιο.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η απόφαση αλλαγής ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων εγκυμονεί τεράστιους οικογενειακούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και ψυχολογικούς κινδύνους που θα οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό, μαρασμό και παρακμή, με το ενδεχόμενο μιας επανάστασης άνευ προηγουμένου.

Σας εφιστώ λοιπόν την προσοχή κύριοι, όπως για το καλό της πατρίδας παραμείνει το ωράριό μας ως έχει. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν το βλέπετε;

 

Πάμπος Αραχτός

Δημόσιος Υπάλληλος