Η ΚΟΠ επιστρέφει στα Σωματεία το 100% των προστίμων της ΔΕ

Η ΚΟΠ μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί προχωρεί και φέτος σε ενίσχυση των Σωματείων της με σημαντικά ποσά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στην τελευταία του συνεδρία ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για ενίσχυση των κυπριακών Σωματείων μέσα από σχεδιασμούς που εφαρμόστηκαν και το περασμένο καλοκαίρι.

Μετά την χθεσινή απόφαση, ολόκληρο το ποσό για τις χρηματικές ποινές που επιβλήθηκαν από τη Δικαστική Επιτροπή προς τα κυπριακά Σωματεία στην αγωνιστική περίοδο 2012 / 2013, επιστρέφεται στο ποδόσφαιρο. Το 50% επιστρέφεται υπό τη μορφή της χορηγίας και το υπόλοιπο ποσό που ξεπερνά τις 600 χιλιάδες ευρώ, θα δαπανηθεί για να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της διαιτησίας για τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Παίδων και Νέων αγωνιστικής περιόδου 2013 / 2014.

Η ΚΟΠ αναφέρει ότι με στοχευμένες χορηγίες συνεχίζει να στηρίζει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει ότι τα κονδύλια που επιστρέφονται στα Σωματεία αξιοποιούνται σωστά.