Αφαίρεση 3 βαθμών από ΑΕΠ και Ολυμπιακό

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή κριτηρίων UEFA κατά τη διάρκεια της συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου για τον έλεγχο των φακέλων για τα οικονομικά κριτήρια των Σωματείων που θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας (Β1 & Β2) περιόδου 2013-2014, αποφάσισε να επιβάλει την ποινή της αφαίρεσης τριών  βαθμών από την ΑΕΠ για μη συμμόρφωση της στους σχετικούς κανονισμούς.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών έχει επιβληθεί για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Επίσης, έχει επιβληθεί στην ΑΕΠ ποινή με εμπάργκο μετεγγραφών εκτός από ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών και το εμπάργκο θα ισχύει μέχρι να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Σωματείου.

Τα υπόλοιπα Σωματεία που θα λάβουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας  πέρασαν με επιτυχία τη διαδικασία του οικονομικού ελέγχου.

Στο μεταξύ, το Σωματείο Ολυμπιακός Λευκωσίας πέρασε από τη διαδικασία του ελέγχου στις 17 Μαΐου 2013 και του επιβλήθηκε η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από το Πρωτάθλημα 2013-2014, καθώς και εμπάργκο μετεγγραφών.