Η Κομισιόν επιχορηγεί με €6,5 εκατ. Τουρκοκυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για την τ/κ κοινότητα, μέσω του οποίου έχουν ήδη χορηγηθεί κονδύλια ύψους 6,5 εκ. ευρώ η Κομισιόν ανακοινώνει ότι υπέγραψε σαράντα επτά νέες συμβάσεις επιχορηγήσεων για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και για την ανάπτυξη κοινοτήτων σε αστικές και αγροτικές περιοχές ανακοινώνει ότι υπέγραψε η Κομισιόν .

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν «κύριος στόχος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τις ΜΜΕ ήταν η ενίσχυση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ ως μέσο τόνωσης της αγοράς εργασίας και διατήρησης των φυσικών πόρων».

«Τα έργα που έλαβαν επιχορηγήσεις της ΕΕ προωθούν την επιχειρηματική αριστεία μέσω του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών παραγωγής, των προϊόντων και των υπηρεσιών», ενημερώνει η Κομισιόν, προσθέτοντας επίσης ότι «στηρίζουν τη θέσπιση ευρωπαϊκών προτύπων για την ποιότητα και το περιβάλλον, την ενεργειακή απόδοση και τα μέτρα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την τεχνολογία των πληροφοριών».

Παράλληλα, σημειώνει, «ενθαρρύνουν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ τουρκοκυπριακών και ελληνοκυπριακών επιχειρήσεων».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «όπως και στο παρελθόν, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την κοινοτική ανάπτυξη αποβλέπει στην επίλυση ορισμένων από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές κοινότητες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, δηλαδή, προώθηση της φυσικής κληρονομιάς και των άυλων αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς, βελτίωση των βασικών τοπικών υπηρεσιών και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής διακυβέρνησης».

«Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, έχουν χορηγηθεί 6,5 εκατ. ευρώ», προσθέτει.
Η εκδήλωση απονομής των χορηγιών για τις ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία, την Πέμπτη 10 Ιουλίου, το απόγευμα.