Η θυγατρική της Eurobank στην Ουκρανία πουλήθηκε στην Delta Bank

Η  Eurobanak ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα την πώληση της PJSC Universal Bank, θυγατρικής της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Eurobank υπέγραψε την 14η Αυγούστου 2014 με εταιρείες του ουκρανικού ομίλου Delta Bank σύμβαση πώλησης της PJSC Universal Bank και μεταβίβασης ουκρανικών στοιχείων ενεργητικού, έναντι συνολικού τιμήματος 95 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Eurobank είχε μειώσει τους προηγούμενους μήνες την έκθεσή της θυγατρικής της σε τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου σοβεί η κρίση με τους φιλορώσους αυτονομιστές, διευκολύνοντας την πώληση της.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, το σύνολο του ενεργητικού και των καταθέσεων της θυγατρικής στην Ουκρανία, Universal Bank ανέρχονταν σε 665 εκατ. ευρώ και 285 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Η ουκρανική θυγατρική του ομίλου έχει χορηγήσει δάνεια 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ καλύπτονταν από τοπικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από τη μητρική. Λόγω της επιδείνωσης της κρίσης το funding gap είχε τους τελευταίους μήνες διευρυνθεί.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα έχει αρνητική επίπτωση περίπου 5 μονάδων βάσης στον δείκτη Common Equity Tier 1 της Eurobank και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Η εταιρεία VTB Capital ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Baker & McKenzie – CIS, Limited ο νομικός σύμβουλος της Eurobank για τη συναλλαγή πώλησης.

Check Also

Μητσοτάκης: Πλησιάζει η απόφαση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την πεποίθηση του πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα τελικά θα επιστρέψουν στην Αθήνα εκφράζει με …

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και …