Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές…

Αν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ο 45χρονος Χερμπερτ Νικες από την Αυστρία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, το νέο θύμα της ασφάλτου,  θα ήταν τώρα «μετά βεβαιότητας ζωντανός επισημαίνει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό δυστυχημάτων τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφφά, γύρω στις 3:20 τα ξημερώματα ο 45χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στον παραλιακό της Γερμασόγειας.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και αφού πρώτα ανέβηκε στη κτιστή διαχωριστική νησίδα του δρόμου, προσέκρουσε βίαια πάνω σε πάσσαλο της ηλεκτρικής.

Ο κ. Καφφάς, ανέφερε πως ο θάνατος του 45χρονου ήταν ακαριαίος.

Ο αξιωματικός δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού ανέφερε πως, από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαφάνηκε ότι ο 45χρονος δεν ήταν προσδεδεμένος με ζώνη ασφαλείας , με αποτέλεσμα αμέσως μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στον πάσσαλο, να μετακινηθεί το σώμα του προς τα εμπρός και να κτυπήσει βίαια στον ανεμοθώρακα.

Ο Αιμίλιος Καφφάς απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς όλους τους οδηγούς να φέρουν ζώνη ασφαλείας/και τόνισε πως, «εάν ο 45χρονος, έφερε τη ζώνη ασφαλείας του, σήμερα θα ήταν μετά βεβαιότητας μαζί μας».

«Όπως φαίνεται, σημείωσε, «υπήρχε ο παράγοντας της αυξημένης ταχύτητας και παράλληλα θα γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης η όχι».

Ο 45χρονος Χερμπερτ Νικες από την Αυστρία, διέμενε μόνιμα στην Κύπρο, ήταν νυμφευμένος με Ελλαδίτισσα και πατέρας δυο κοριτσιών 7 και 6 χρόνων.