Η Επ. Νομικών διαψεύδει δημοσίευμα αναφορικά με πρόταση κομμάτων για αποκατάσταση καταδικασθέντων οδηγών ταξί και λεωφορείων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ημερομηνίας 5 Δεκεμβρίου 2018, και του συντάκτη του κ. Πέτρου Θεοχαρίδη αναφορικά με πρόταση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Κινήματος Αλληλεγγύη για να αποκαταστήσει πρόσωπα τα οποία κατέχουν τις επαγγελματικές άδειες οδηγών ταξί και λεωφορείων που καταδικάστηκαν στο παρελθόν είτε για βιασμό, είτε για απόπειρα βιασμού, είτε για διακόρευση ανηλίκων.

Σκοπός της πρότασης, όπως διαμορφώθηκε από την επιτροπή, είναι η άρση των αδικιών για όσους είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα και τα οποία άτομα κατείχαν επί σειρά ετών επαγγελματική άδεια η οποία τους αφαιρέθηκε μετά από τροποποίηση που επήλθε το 2015, γεγονός που παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών όπως η ελευθερία του επαγγέλματος και το δικαίωμα προς εργασία, η αρχή της ισότητας, το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς και την αρχή της αναλογικότητας και το δικαίωμα ομαλής επανένταξης στην κοινωνία.

Η πρόταση αφορά πρώην καταδικασθέντες που είχαν ήδη αποκατασταθεί και κατείχαν επαγγελματική άδεια οδήγησης η οποία τους αφαιρέθηκε με αποτέλεσμα να καταδικάζονται για δεύτερη φορά στην ανεργία εφ’ όρου ζωής.

Υπογραμμίζουμε ότι τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν ουδεμία σχέση έχουν με αδικήματα σεξουαλικής φύσης όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται το εν λόγω δημοσίευμα.