Η επένδυση στα παιδιά μας τώρα είναι σημαντικότερη από ποτέ

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, την κυπριακή κοινωνία και τα παιδιά της, όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε να επηρεαστούν οι προτεραιότητες και οι δεσμεύσεις μας όσον αφορά την προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, από τα οικονομικά μέτρα λιτότητας, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου προσθέτοντας πως “η επένδυση στα παιδιά μας, τώρα είναι σημαντικότερη από ποτέ, γιατί είναι το κλειδί για το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης”.

Σε χαιρετισμό της στο 17ο Συνέδριο Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής για Προστασία και Ευημερία του Παιδιού με θέμα «Επενδύστε στα Παιδιά: Πρόληψη, Εκπαίδευση, Κοινωνικές Παροχές» στο Ξενοδοχείο Αινείας, στην Αγία Νάπα – που απηύθυνε εκ μέρους της η επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας Αμμοχώστου Αλεξάντρα Μίτσιγκα – η Υπουργός είπε πως “για να εξασφαλίσουμε την επένδυση μας στα παιδιά, πρέπει να διασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τα κοινωνικά πρότυπα που έχουμε ως κοινωνία, όπως το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια, τη σημαντικότητα των στοχευμένων πολιτικών και δράσεων για τη δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας και την επίλυση κοινωνικών θεμάτων”.

Για ένα ολιστικό αποτέλεσμα, σημείωσε, χρειάζεται η ενδυνάμωση των τομέων της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πρόνοιας ενώ σε όλα αυτά θα συμβάλει και η εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή  τον Ιούλιο του 2014.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι η πρόληψη, η εκπαίδευση και οι κοινωνικές παροχές είναι εργαλεία τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε και να επενδύσουμε στην οικογένεια και στα παιδιά, ώστε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

“Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως ότι σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά, είναι η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων για θέματα που τα αφορούν. Είναι ξεχωριστές και μοναδικές οντότητες, με τη δική τους σκέψη και τα δικά τους όνειρα.  Για αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω πως καλούμαστε να επενδύσουμε στα παιδιά, με τα ίδια τα παιδιά”, κατέληξε.