Η εμμονή σε αρχικές απόψεις δεν βοηθά στην προστασία των ευάλωτων ομάδων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κληθείς το πρωί να σχολιάσει το γεγονός ότι τα δυο νομοθετήματα για τις εκποιήσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και στη συνέχεια αναπέμφθηκαν από τον ίδιο θα ξανατεθούν στις 25 Σεπτεμβρίου προς ψήφιση στην Ολομέλεια του νομοθετικού Σώματος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει υπευθυνότητα.

“Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσει η υπευθυνότητα και θα συνυπολογιστούν οι τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από μιαν ενδεχόμενη εμμονή που δεν νομίζω να προσφέρει οτιδήποτε σε αυτό που θα θέλαμε να προστατεύσουμε. Δηλαδή δεν προσφέρει οτιδήποτε στην επιδιωκόμενη προστασία των ευάλωτων ομάδων”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του που έγιναν στο περιθώριο συνεδρίου για το μέλλον των ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε πως “ήδη η τεχνοκρατική ομάδα θα εργαστεί έτσι ώστε να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό το πολυνομοσχέδιο για τα θέματα φερεγγυότητας που παρέχουν την πραγματική προστασία”.

Νομίζω, σημείωσε, “ότι επιμονή σε κάποιες αρχικές απόψεις δεν θα βοηθήσει σε αυτό που επιδιώκουμε, να βοηθήσουμε δηλαδή ευρύτερα την κυπριακή οικονομία και ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους, και πιο σημαντικά από όσους έχουν υποστεί τις θυσίες, για επανεκκίνηση της οικονομίας”.