“Η Ελλάδα τώρα ξεκινά…” – Το διαφημιστικό σποτ του Αντώνη Σαμαρά (δείτε το βίντεο)

Το μονόλεπτο βίντεο ξεκινάει με πλάνο του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του. «Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση…» ξεκινάει να μιλάει απευθυνόμενος προς τους Έλληνες σε πλάνο πολύ κοντινό. Ακολουθούν εικόνες ιστορικών συμφωνιών, ελληνικών πόλεων, στιγμών θριάμβου της ελληνικής ιστορίας και σύγχρονα επιτεύγματα.

Ο θρίαμβος του Σπύρου Λούη στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, η υπογραφή από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, η γέφυρα του Ρίου, το Μουσείο της Ακρόπολης και εικόνες από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ελληνικά τοπία.

Υπό τη μουσική υπόκρουση του επικού τραγουδιού Search for Freedom, ο Πρωθυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο  λίγα 24ωρα μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με τη συμφωνία για τη σωτηρία της χώρας. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής, απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό.

«H Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές σε δυσκολίες. Κι όμως κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να προχωρήσει… Κάθε γενιά έβρισκε τη δύναμη να αφήσει κάτι μεγαλύτερο στην επόμενη. Σήμερα βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τέτοια στιγμή. Που πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Που πρέπει να ξαναμπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης, με σταθερότητα, ασφάλεια, με συνεννόηση. Διότι τώρα που η Ευρώπη αλλάζει τώρα είναι η στιγμή».

Και συνεχίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός… «’Η θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή θα αφήσουμε την Ιστορία να μας γυρίσει την πλάτη.  Εμείς όμως οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.»

httpv://www.youtube.com/watch?v=Mc_UaGhykcA