Η ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εκκοπή δέντρων μετατράπηκε σε επεισόδια

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει με έντονο τρόπο τα επεισόδια που εξελίχθηκαν χθες στην επαρχία Πάφου, μετά από ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας μελών της Επαρχίας Πάφου, για την εκκοπή δέντρων στη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα χθες, μέλη του Κινήματος της Επαρχίας Πάφου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εκκοπή συστάδας δέντρων από την κατασκευαστική εταιρεία που διεξάγει εργασίες για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου.

Φαίνεται όμως ότι ενόχλησε η παρουσία των Οικολόγων και ο επιστάτης του συνεργείου απείλησε τους Οικολόγους με επίθεση.

Ζητήθηκε η βοήθεια της αστυνομίας η οποία κατέφθασε επιτόπου, αλλά δυστυχώς δεν σταμάτησε την εκκοπή, παρόλο που τους ζητήθηκε, μέχρι να ενημερωθεί ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών για να έρθει επί τόπου και να επιβεβαιώσει ότι οι εργασίες διεξάγονταν βάση της άδειας που εκδόθηκε. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το συνεργείο θα έπρεπε να έχει επιτόπου την άδεια εκκοπής των δέντρων.

Όταν επιτέλους κατέφθασε ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών του ζητήθηκε ο λόγος γιατί το Τμήμα Δασών δεν ήταν παρόν όπως όφειλε. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχαν υποδειχθεί ποια δέντρα να κοπούν και άλλα να κλαδευτούν. Δυστυχώς όμως δεν έγινε κλάδεμα αλλά καρατόμηση. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε, τι ακριβώς συμβαίνει με το Τμήμα Δασών και δεν ελέγχει αυτές τις εργασίες και ο καθένας κάνει αυθαίρετα ότι θέλει;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίνημα στην προσπάθεια του να περισώσει το πράσινο στην περιοχή, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής πρασίνου του Δήμου και τον υπεύθυνο μηχανικό των δημοσίων έργων, από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατασκευή κυκλικού κόμβου αλλά και την προσπάθεια διάσωσης των δέντρων της περιοχής. Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι στην όλη προσπάθεια μας, είχαμε τηλεφωνική επαφή με τον υπεύθυνο γεωπόνο του Mall, ο οποίος μας ζήτησε να συναντηθούμε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου επί τόπου προς εξέταση του όλου θέματος.

Μας διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα γινόταν καμμία εκκοπή πριν την συνάντηση αυτή. Φαίνεται ότι ο εν λόγω κύριος, ξέχασε το ραντεβού του, αλλά δεν ξέχασε να δώσει εντολή για εσπευσμένη και εν σκότει δολοφονία των δέντρων.

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε την αυθαιρεσία να βασιλεύει και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, αλλά και τους πολίτες, να πάει περίπατο. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων, να θυσιάζεται στο βωμό της ευκολίας και του χρήματος.

Αναμένουμε απαντήσεις, γιατί δόθηκε άδεια εκκοπής από το Τμήμα Δασών και γιατί ακολούθως ο Δήμαρχος έδωσε την συγκατάθεση του; Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΦΟΥ

KOPSIMO DENTRON