Η ΕΔΕΚ κατέθεσε 2 τροπολογίες για το συνεργατισμό

Το ΚΣ ΕΔΕΚ κατέθεσε σήμερα δύο τροπολογίες που αφορούν το Συνεργατισμό και συγκεκριμένα τα νομοσχέδια «O περί Συνεργατικών Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ.4) Νόμος του 2013» και «Ο περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ.3) Νόμος του 2013».

Συγκεκριμένα το ΚΣ ΕΔΕΚ προτείνει τις παρακάτω τροποποιήσεις σύμφωνα με τις οποίες διασφαλίζεται ότι η πώληση μετοχών του Συνεργατισμού από το κράτος θα μπορεί να γίνει μόνο στο Συνεργατικό Κίνημα και ότι την επιλογή των μελών των επιτροπών των ΣΠΙ μέσα από διαδικασία ψηφοφορίας από τα μέλη.

1. Τροποποίηση του άρθρου 2 του βασικού νόμου «Ο περί Συνεργατικών Ιδρυμάτων» (σελίδα 4 του νομοσχεδίου): «Συνήθεις μετοχές σημαίνει μετοχές εκδιδόμενες από εγγεγραμμένη εταιρεία, οι οποίες κατέχονται αποκλειστικά από τα μέλη της ή προκειμένου περί ΣΠΙ και από την Κυβέρνηση (διαγραφή της φράσης μη μέλη) και οι οποίες διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος Νόμου».

2. Τροποποίηση του νομοσχεδίου «Ο περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (Τροποποιητικός) (Αρ.3) Νόμος του 2013»: Άρθρο 2 (ορισμούς). Διοικητικός Σύμβουλος δευτεροβάθμιων ΣΠΙ (θυγατρικών): άτομο κατάλληλο για τη θέση του Διοικητικού Συμβούλου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας, που έχει εκλεγεί με απλή πλειοψηφία από τα μέλη των ΣΠΙ.