Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ηςΙουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Ιουλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια ,11 πυρκαγιές ,11 ειδικές εξυπηρετήσειςκαι 1 ψευδή κλήση.

• Η ώρα 08.11λήφθηκε κλήση γιαπυρκαγιά σε διπλοκάμπινο μάρκας Mitsubishiτο οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο σε περιοχή του κόλπου των Κοραλλίων στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πέγειας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.41. Το όχημα ανήκε σε ιδιωτική εταιρία και είχε δηλωθεί κλοπιμαίο στην Αστυνομία .Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

• Η ώρα 14.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σεξηρά χόρτα άγρια βλάστηση μεταξύ των χωριών ΚαντούΚυβίδες στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί πόλις και επαρχίας Λεμεσού με συνολικά 5 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.50. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλε 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Επίσης έκανε ρίψεις νερού και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 6 δεκαρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 20.27 λήφθηκε κλήση γιατροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Στρουμπί προς Γιόλου στη Πάφο.. Δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους.Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν ένα όχημα μάρκας ΤΟΥΟΤΑ ALEX με μια γυναίκα οδηγό η οποία απελευθερώθηκε πριν την άφιξη μας και μεταφέρθηκε στο γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Το άλλο όχημα ένα ημιφορτηγό μάρκας MAZDΑ στο οποίο επέβαινε ένα άτομο από την Ρουμανία αποπαγιδεύτηκε με την χρήση διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων επίσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό Νοσοκομείο Πάφου.