Η δίαιτα για να πετύχει θέλει νερό

Ερευνητές από την Αμερική συνιστούν σε όσους κάνουν δίαιτα να πίνουν 2 ποτήρια νερό πριν από το φαγητό προκειμένου να χάσουν πιο εύκολα βάρος.

Έπειτα από έρευνα του Κέντρου Έρευνας Διατροφής και Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα έδειξε πως όσοι πίνουν νερό πριν από τα γεύματά τους χάνουν σχεδόν 30% περισσότερο βάρος σε σύγκριση με εκείνους που ξεκινούν το φαγητό τους αμέσως. Η εξήγηση είναι απλή καθώς η κατανάλωση νερού πριν φάμε γεμίζει το στομάχι, μειώνει το αίσθημα της πείνας και μας κάνει να τρώμε λιγότερο.

Όσοι μάλιστα εντάσσουν το νερό στις διατροφικές τους συνήθειες και μετά το τέλος της δίαιτας έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς τείνουν να καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά και περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Το αρνητικό της συγκεκριμένης μεθόδου όμως είναι πως φαίνεται να “δουλεύει”μόνο σε άτομα άνω των 35 ετών, καθώς τότε το στομάχι αργεί να αδειάσει το νερό, σε αντίθεση με τις πιο νεαρές ηλικίες κατά τις οποίες το νερό φεύγει σχεδόν αμέσως.