Η γκάφα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και η αποκάλυψη κωδικών ασφαλείας της RAF

Οι πόζες του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της βασιλικής αεροπορίας στο Anglesey, στη Βόρεια Ουαλία, μπροστά σε ανοιχτή οθόνη υπολογιστή, σήμαναν συναγερμό στο Βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αξιωματούχοι έδωσαν εντολή για κατεπείγουσα αλλαγή όλων τωναπόρρητων χακωδικών ασφαλείας, καθώς με ανάλυση των φωτογραφιών, οι χάκερς μπορούν εύκολα να τους σπάσουν,με το λεγόμενο visual data security breach, δηλαδή την δυνατότητα διαρροής στοιχείων μέσω οπτικών δεδομένων. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας συνειδητοποιησαν ότι μπορούσαν να γίνει υποκλοπή σε κωδικούς, ονόματα χρηστών, απόρρητα έγγραφα και έσπευσαν να τις διαγράψουν

Την έμπνευση φαίνεται πως είχε το παλάτι. Ο επίσημος φωτογράφος του υπουργείου Αμύνης τον απεικόνισε να πίνει τσάι, να τρώει, να δουλεύει μπροστά σε ένα υπολογιστή και να πιλοτάρει ελικόπτερο.Στη συνέχεια πόσταρε τις φωτογραφίες για να δείξει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ  πράγματι «υπηρετεί»και τις ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του πρίγκηπα. Ητανθέμα χρόνου να περάσουν στις εφημερίδες και websites σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία ξεκίνησε από μία επίσκεψη του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας στο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας, για λόγους δημοσίων σχέσεων  και κατέληξε σε γκάφα ολκής με την αποκάλυψη των απόρρητων κωδικών ασφαλείας της RAF.