Η Γερμανία διαψεύδει νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Die Zeit” που ήθελε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να επεξεργάζεται ήδη νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα διέψευσε ο εκπρόσωπός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Κότχαους, κάνοντας λόγο για “εικασίες”.

Το θέμα ενός προγράμματος που θα διαδεχθεί το τρέχον θα τεθεί στα μέσα του 2014, επισήμανε ο κ. Κότχαους και πρόσθεσε ότι «όλες οι υποτιθέμενες προοπτικές σχετικώς με την δημιουργία ενός νέου προγράμματος αποτελούν για την ώρα εικασίες». Εξήγησε δε ότι η τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγησή της και η τελική έκθεσή της αναμένεται τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Όταν η τρόικα δώσει το “πράσινο φως”, διευκρίνισε, θα γίνει άμεσα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Κότχαους παραδέχθηκε πάντως ότι διαπιστώνονται “δυσκολίες στην εφαρμογή της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων και για αυτό μελετώνται διάφορες επιλογές”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.