Η Β. Κορέα έθεσε σε λειτουργία νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από νοτιοκορεάτη αξιωματούχο η Βόρεια Κορέα έθεσε σε λειτουργία νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις 3με απώτερο στόχο την δημιουργία πυρηνικής κεφαλής ενώ έχει σημειώσει πρόοδο στην κατασκευή ατομικής βόμβας.

Όπως μετέδωσε η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Joongang Ilbo επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος χειρίζεται θέματα πληροφοριών σχετικά με τη Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι: μετέδωσε η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Joongang Ilbo επικαλούμενη κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος χειρίζεται θέματα πληροφοριών σχετικά με τη Βόρεια Κορέα. Ταυτόχρονα εικόνες που πάρθηκαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών με κάμερες που έχουν αισθητήρες θερμότητας αποκάλυψαν σημάδια λειτουργίας των συσκευών φυγοκέντρησης μέσα στο εργοστάσιο, όπως ανέφερε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας το οποίο είναι επιφορτισμένο με τις διαπραγματεύσεις για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, δεν σχολίασε τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Η νέα πυρηνική εγκατάσταση ενισχύει την ικανότητα της Βόρειας Κορέας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων καθώς όπως πιστεύεται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει σημειώσει πρόοδο στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ατομική βόμβα, πραγματοποιώντας τρεις δομικές.

Ωστόσο, δεν έχει διαθέτει ακόμη την τεχνολογία για την κατασκευή πυραυλικής πυρηνικής κεφαλής. Ο στρατιωτικός διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα δήλωσε πάντως ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μια πυρηνική κεφαλή που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα βαλλιστικό πύραυλο αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει προχωρήσει σε αυτό το βήμα.