Η Αστυνομία στους δρόμους ενόψει Κατακλυσμού – «Υψηλός κίνδυνος για κλοπές και διαρρήξεις»

Ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού (Σάββατο 11/06/2022–Δευτέρα 13/06/2022), η Αστυνομία θα λάβει και φέτος ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία εντατικοποιεί τη δράση της με στόχο την ασφάλεια των διακινήσεων στο οδικό δίκτυο και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του.

Μέτρα Τροχαίας

Λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους και τις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά, η Αστυνομία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους χρήστες του οδικού δικτύου. Ως εκ τούτου, η Τροχαία Αρχηγείου, καθώς και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός.
Με στόχο να εξασφαλιστεί ένα αναίμακτο τριήμερο, μακριά από τροχαία δυστυχήματα και τραυματισμούς, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους. Επιπρόσθετα, την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Κατακλυσμού και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις προς την πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών. Επίσης, προτρέπονται οι οδηγοί να σταθμεύουν τα οχήματά τους στους καθορισμένους χώρους στάθμευσης για αποφυγή παρακώλυσης της Τροχαίας. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ σε μη δικαιούχους. Όπου εντοπίζονται παραβάσεις, αυτές θα υπόκεινται στις συνέπειες του Νόμου.