Η αναπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομιας

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στην τελετή διαβεβαίωσης εκτέλεσης καθηκόντων του Επιτρόπου και Βοηθού Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων δήλωσε, η περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής των πολιτών και στην ανάκαμψη της οικονομίας αφού αποτελεί έναν από τους υγιείς και δυναμικούς τομείς στην παρούσα δύσκολη φάση που περνά η Κύπρος.

Όπως είπε ο κ. Ομήρου, το έργο του Επιτρόπου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό και πιο επίκαιρο.

Το Γραφείο ιδρύθηκε το 2002 με στόχο την ελευθεροποίηση της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομείων την οποία πέτυχε μέσα σε 12 χρόνια.

Σήμερα, είπε ο κ. Ομήρου, το Γραφείο εξασκεί τον ρυθμιστικό του ρόλο με στόχο την διαμόρφωση ανταγωνιστικού περιβάλλοντος προς όφελος του καταναλωτή μέσω των δυνατοτήτων επιλογής, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μειωμένων τιμών ασφάλειας του εξοπλισμού και ενθάρρυνσης της καινοτομίας.

Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι οι τηλεπικοινωνίες, η υψηλή τεχνολογία αλλά και τα ταχυδρομεία, είναι τομείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Βοηθός Επίτροπος Πέτρος Γαλίδης και η ομάδα τους θα δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους ούτως ώστε να επιτύχουν στο έργο τους.

Στην ομιλία του, ο Βοηθός Επίτροπος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Πέτρος Γαλίδης ανέφερε ότι ειδικά υπό τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες η συμβολή του Γραφείου στην ανάπτυξη της οικονομίας και την πρόοδο του τόπου καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

«Το απαιτητικό λειτούργημα της ανάπτυξης υγιούς ανταγωνισμού και προστασίας του καταναλωτή στις αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως η επικείμενη αποκρατικοποίηση της ΑΤΗΚ και οι ιδιαιτερότητες της ημικατεχόμενης πατρίδας μας μπορεί να επιτελεσθεί επιτυχημένα μόνο με άψογη συνεργασία και την πλήρη αξιοποίηση του κατηρτισμένου και όπως έχω προσωπικά διαπιστώσει, ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού του Γραφείου», είπε ο κ. Γαλίδης.

Τόσο ο Επίτροπος όσο και ο Βοηθός Επίτροπος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν για το καλό του τόπου.