Η ανακρίτρια ψάχνει με τι λεφτά αγοράστηκαν οι μετοχές του Sigma TV;

Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι 72 χρόνων και, όπως έλεγαν άνθρωποι που τον γνωρίζουν, πολύ ματαιόδοξος για να πεθάνει στη φυλακή.

Από επιχειρηματίας με δύναμη και ισχύ… καταζητούμενος της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και σύμφωνα με πηγές της ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ.COM, έχει περάσει εκτός συνόρων της Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Απρίλιο,  είχε απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα, καθώς υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα. οι αρχές δεν προνόησαν ,όπως φαίνεται ,να μη διαφύγει.

Στην Κύπρο είναι πολλοί εκείνοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους… Κατηγορούμενος στην υπόθεση της Proton Bank, ο Κύπριος επιχειρηματίας, συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, εμπλέκεται στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η τράπεζα σε «ημετέρους»  και συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Για την υπόθεση αυτή η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, άσκησε εναντίον του δίωξη.

Με αδυναμία στην τέταρτη εξουσία, ο κ. Κυριακίδης δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το χαρτοφυλάκιό του αριθμεί πολλούς τίτλους εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και περιοδικών.

Κάπου, μέσα σε αυτή τη τετραετή διαδρομή, φτάνει και στην Κύπρο… στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και εξαγοράζει το 5%…«Είμαι Κύπριος και επιθυμώ να υπάρχω επιχειρηματικά και στην πατρίδα μου», δήλωνε .

Η εξαγορά  είχε γίνει από εκείνον για λογαριασμό του  Λαυρεντιάδη και με τα χρήματα του Λαυρεντιάδη; Είναι ένα ακόμη σκέλος που καλείται να διερευνήσει η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Η στενή σχέση του και η συνεργασία του με τον Λαυρεντιάδη ήταν κοινό μυστικό αν και ο Κυριακίδης συνήθιζε να τον απαρνείται… «Βοηθώ τον κ. Λαυρεντιάδη, όχι ως συνεργάτης, αλλά ως φίλος. Οι εταιρείες μας είναι σαφώς διαχωρισμένες. Δεν έχω μετοχές σε εταιρεία του ή σε εταιρεία συμφερόντων του , και δεν έχει και εκείνος ούτε μια μετοχή στις δικές μου εταιρείες. Άλλοι τα μπερδεύουν επίτηδες, έχουν τους δικούς τους λόγους, ενώ άλλοι τα μπερδεύουν από άγνοια»…