Αναγκαίο ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, λέει ο Αναστασιάδης – Σίγουρη πρωτιά του δίνει νέα δημοσκόπηση

Με σχεδιασμό και συγκροτημένο πρόγραμμα θα γίνει εφικτή η ορθή αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο σωματείο «Ελευθέρια» στην Παλλουριώτισσα.

Είναι ο τρόπος για να χτυπηθούν τα προβλήματα στη ρίζα τους, είπε, που είναι κοινά για όλους τους πολίτες, χωρίς κομματική και ιδεολογική ταυτότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης σε παγκύπρια δημοσκόπηση κάλπης που παρουσίασε το ΡΙΚ, φέρεται σίγουρος νικητής των προεδρικών εκλογών, ενώ μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση.

Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται συγκεντρώνει ποσοστό 37,1%, ο Σταύρος Μαλάς 23,1% και ο Γιώργος Λιλλήκας 20,4%.

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 43,7%, εάν αναμετρηθεί με το Σταύρο Μαλά, ο οποίος λαμβάνει 29,5%  και 39.6% αν έχει απέναντί του τον Γιώργο Λιλλήκα, που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό  31,6%.

Βέβαιος νικητής ανακηρύσσεται ο κ. Αναστασιάδης και στην παράσταση νίκης, με 64% , ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Γιώργος Λιλλήκας με 12% και  ο Σταύρος Μαλάς με 11% .

Το 79% των ερωτηθέντων, θεωρούν ότι θα χρειασθεί και δεύτερος γύρος εκλογών και μόλις 16% ότι θα έχουμε πρόεδρο από τον πρώτο γύρο.

Πρωτοφανή είναι τα ποσοστά συσπείρωσης του ΔΗΣΥ που φτάνουν το 93,1% των ψηφοφόρων του. Για το ΔΗΚΟ η συσπείρωση στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη είναι 44,7%, ενώ 39,8% θα στηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα και 6,5% την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά.

Ποσοστό 13,3% των ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και 73,3% την υποψηφιότητα Λιλλήκα.

Από τους Οικολόγους 25% στηρίζει Αναστασιάδη, 8,3% Μαλά, 16,7% Λιλλήκα και 16,7% Πραξούλα Αντωνιάδου.
Το ΑΚΕΛ συσπειρώνει το 73,1% στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά και η ΕΔΕΚ, το 78,5% στην υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει και αύξηση της δημοτικότητας Νίκου Αναστασιάδη που φθάνει το 46%., με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Σταύρο Μαλά στο 32% και του Γιώργου Λιλλήκα στο 35%.