Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώνεται… Ο Τραμπ ετοιμάζει απαγορεύσεις σε…

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν σε εταιρείες το 25% και πάνω του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων είναι κινεζικής ιδιοκτησίας να εξαγοράζουν αμερικανικές εταιρείες που κατέχουν «σημαντικές τεχνολογίες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι νέοι κανόνες τους οποίους καταρτίζει το υπουργείο Εμπορίου δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα δοθεί η ευκαιρία στην αμερικανική βιομηχανία να συμμετάσχει σε μια διαδικασία διαβούλευσης γι’ αυτούς πριν τεθούν σε εφαρμογή.

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ προσθέτει ακόμη ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδια για να υπάρξουν «αυστηρότεροι» έλεγχοι των εξαγωγών προς την Κίνα, ώστε να μην περιέρχονται τεχνολογίες που χαρακτηρίζονται σημαντικές για την αμερικανική βιομηχανία σε κινεζικά χέρια.

Ο Λευκός Οίκος, το υπουργείο Εμπορίου και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας.