Η Άνγκελα και ο …μικρός μισθός της

Η Ανγκελα Μέρκελ  δεν αμείβεται ικανοποιητικά για τη θέση και το έργο που παράγει. Τάδε έφη ο  ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο μικτός μισθός της καγκελαρίου  ως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι λίγο πάνω από 17.000 ευρώ το μήνα… “δεν το βρίσκω φυσιολογικό μια γερμανίδα καγκελάριος να κερδίζει λιγότερα από έναν διευθυντή ταμιευτηρίου μεσαίου μεγέθους”, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”.

Και αυτά με την… αύξηση που αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους η Μέρκελ ,οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της τον περασμένο Μάιο. Οι απολαβές τους αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,7% σε τρία στάδια έως τον Αύγουστο του 2013.

Η Γερμανίδα καγκελάριος μέχρι τα μέσα του 2013 αναμένεται να εισπράττει περίπου 17.016 ευρώ το μήνα για τη δραστηριότητά της ως καγκελάριος. Καθώς είναι επίσης εκλεγμένη βουλευτής, οι απολαβές της φθάνουν περίπου τα 23.000 ευρώ μικτά το μήνα, σύμφωνα με τον Τύπο.

Μάλλον δεν είναι και άσχημα… τουλάχιστον για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς… Οι αντιδράσεις στη Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει και αναμένονται σφοδρές.