Η άγνωστη ημερομηνία άφιξης της Τρόικας ανάβει πολιτικές φωτιές

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα κόμματα με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι είναι άγνωστη προς το παρόν η ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Κύπρο.

Να στηρίξει μέχρι τέλους την κυβέρνηση, δηλώνει το ΑΚΕΛ. δια του εκπροσώπου τύπου Γιώργου Λουκαίδη  «στην προσπάθεια της για να καταλήξει σε ένα μνημόνιο, το οποίο ενώ θα είναι επώδυνο και θα απαιτεί θυσίες, την ίδια ώρα θα είναι κατά το δυνατό ισορροπημένο, θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα διασφαλίζει κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις και θα δίνει προοπτική ανάπτυξης και οριστικής εξόδου από την κρίση, χωρίς να οδηγεί την χώρα μας σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης». Και καλεί τον ΔΗΣΥ  «και τους συνοδοιπόρους του να τερματίσουν άμεσα την υπονόμευση της κυβέρνησης στη δύσκολη προσπάθεια που αυτή καταβάλλει στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης μιλά για ακυβέρνητο πλοίο σε συνθήκες καταιγίδας, με άμεσο κίνδυνο ναυαγίου και τονίζει ότι «είναι σχεδόν απίθανο με τους ρυθμούς που κινείται η Κυβέρνηση να προλάβουμε το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου προκειμένου να κριθούμε μαζί με την Ελλάδα και την Ισπανία. Ο εφιάλτης της στάσης πληρωμών είναι ενώπιον μας παρά τις ατεκμηρίωτες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης».

Η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου εκφράζει αγωνία μπροστά στον κίνδυνο Τιτανικού. «Αφού εξάντλησαν το χρόνο περιμένοντας το ρωσικό δάνειο τώρα τρέχουν να προλάβουν το τραίνο της 12ης Νοεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι  το τραίνο έφυγε για την Κύπρο πριν από χρόνια. Τώρα περιμένουμε το πλοίο που λέγεται Τιτανικός».