Άρχισαν τα όργανα..με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις

Παρεξήγηση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του ΠΑΣΟΚ μετά την πρωτοβουλία του πρώτου να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος της Ιπποκράτους, οι οποίοι ζητούν ενισχυμένο ρόλο της βουλής για τις αποκρατικοποιήσεις.Η κίνηση αυτή του Υπουργού θεωρήθηκε απο το ΠΑΣΟΚ ως παρέμβαση στα εσωτερικά του κινήματος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η σύσκεψη που προσπάθησε να συγκαλέσει ο υπουργός, μέσω τηλεφωνικών επαφών με τους βουλευτές του ΚΤΕ.

Σύμφωνα, με τα όσα αναφέρει η Ιπποκράτους αρμόδιοι για την σύγκληση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο αρμόδιος εισηγητής και πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία για σύγκληση του εν λόγω ΚΤΕ απο τον υπουργό της σημερινής αλλά και κάθε κυβέρνησης που δεν προκύπτει απο αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ανάμειξη στα εσωτερικά του κινήματος.

Εν τω μεταξύ, ήδη απο την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας είχε επισημάνει πως το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων θα συζητείται μόνο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και όχι στην Ολομέλεια, ενώ συμπλήρωσε πως δεν τίθεται θέμα έγκρισης απο τη Βουλή.