ΗΠΑ: 9χρονος αρσιβαρίστας σπάει όλα τα ρεκόρ… (Video)

Αυτό το παιδί δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε σε διψήφια ηλικία και έχει πετύχει απίστευτες επιδόσεις στην άρση βαρών.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο Tate Fegley είναι μόλις 9 ετών, έχει ύψος 1,43 και ζυγίζει περίπου 47 κιλά, αλλά είναι ήδη πρωταθλητής στην άρση βαρών, σπάζοντας εθνικά ρεκόρ.

Σε έναν διαγωνισμό της πολιτείας των ΗΠΑ Λουιζιάνα, ο μικρός Αμερικανός έσπασε το ρεκόρ στην ηλικία του στο dead lifting, στο squatting, στο bench pressing και στο σύνολο της κατηγορίας του.

«Απλώς αγαπώ το άθλημα» είπε ο Tate στο CNN, «και μου αρέσει ο ανταγωνισμός».

Αφού έσπασε το ρεκόρ, ο Tate το μόνο που είχε να πει στον προπονητή του ήταν: «Θα ήθελα να είχα ακόμη μία προσπάθεια! Θέλω να φτάσω ψηλά!».

«Απλώς θέλει να συνεχίζει να αγωνίζεται» ανέφερε ο προπονητής του, Peyton Gray, προσθέτοντας ότι το κίνητρο του αγοριού προέρχεται από μέσα του και όχι από τους ενήλικες που το περιβάλλουν.

«Ποτέ δεν τον πιέζω πέρα από εκεί που ούτως ή άλλως πάει ο ίδιος» είπε.

Ο Tate ξεκίνησε προπονήσεις πριν από ενάμιση χρόνο, πηγαίνοντας κάθε πρωί στις 7 στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια και των καλοκαιρινών διακοπών του. Τώρα προπονείται μετά το σχολείο μέχρι και 3 ώρες.

Όσον αφορά τη διατροφή, ο Tate δεν ανησυχεί για τη λήψη πρωτεΐνης και για αυστηρά προγράμματα δίαιτας. Τρώει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

«Είναι εκπληκτικό, ειδικά όταν πηγαίνεις να δεις άλλα παιδιά να προπονούνται και συνειδητοποιείς πόσο περισσότερα βάρη σηκώνει» είπε η μητέρα του Marla.

Ο προπονητής του ισχυρίζεται ότι ο Tate σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από τους περισσότερους ενήλικες άνδρες.

«Δουλεύει εξουθενωτικά και αυτό εμπνέει» είπε ο Gray. «Πιστεύω ότι το 99% της προόδου του προέρχεται από τη σκληρή δουλειά του».

Ο επόμενος στόχος του Tate είναι να σπάσει περισσότερα ρεκόρ στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα Νέων.

Όσο για το μυστικό του, η μόνη εξήγηση για την υπεροχή του είναι: «Σκληρή δουλειά και αφοσίωση».