ΗΠΑ: Σάλος με tweet δημοσιογράφου του «Fox News» που αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου «Fox News», Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος, μετά τον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές της Covid-19, έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των ενέσιμων σκευασμάτων έναντι της νόσου.

Ύστερα από τη βροχή επικριτικών σχολίων που δέχθηκε από χρήστες του διαδικτύου, συναδέλφους, όπως και πολιτικούς αναλυτές, ο Ρόμπερτς αναγκάστηκε να διαγράψει το μήνυμα και να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος Αφροαμερικανός ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ, άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές της νόσου Covid, ενώ παράλληλα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

 

Ο Τζον Ρόμπερτς του αμερικανικού δικτύου είχε γράψει στο Twitter ότι ο θάνατος του Κόλιν Πάουελ, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος κατά της Covid-19, «εγείρει νέες ανησυχίες» για την αποτελεσματικότητα των εμβολίου μακροπρόθεσμα.

Λίγα λεπτά αφότου ανέβασε το επίμαχο τιτίβισμα, οι χρήστες του διαδικτύου έσπευσαν να τον επικρίνουν δριμύτατα για το σχόλιό του και να του υπενθυμίσουν ότι, ο οργανισμός του Κόλιν Πάουελ ήταν εξασθενημένος από την θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί για να αντιμετωπίσει το πολλαπλό μυέλωμα.

 

Η Μάτζι Μάμπερμαν από τους «New York Times», ο Τζέικ Τάπερ του «CNN» και ο Σαμ Στάιν του «Politico» ήταν ο πρώτοι που του απάντησαν μέσω Twitter για να του υπενθυμίσουν ότι κακώς αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοιού, καθώς ο Πάουελ έδινε μάχη με τον καρκίνο.

O σκεπτικισμός που εξέφρασε στο τιτίβισμά του για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19, έφερε τον Ρόμπερτς αντιμέτωπο με πολλούς συναδέλφους του γεγονός που τον ανάγκασε όχι μόνο να σβήσει το tweet αλλά και υποστηρίξει ότι τάσσεται υπέρ των εμβολίων κι ότι νιώθει ενθουσιασμένος που έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Aφότου διέγραψε το αρχικό του tweet, στη συνέχεια δημοσίευσε μια σειρά από άλλα τιτιβίσματα προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Διέγραψα το tweet μου για τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ, επειδή πολλοί το ερμήνευσαν ότι ήταν κατά των εμβολίων. Δεν ήταν. Είμαι ενθουσιασμένος που εμβολιάστηκα κατά της Covid ελπίζοντας ότι o εμβολιασμός θα βοηθήσει στην επιστροφή στην κανονικότητα»… Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προτείνει τώρα τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες…»

«Ναι, ο Πάουελ είχε πολλαπλό μυέλωμα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά εξεπλάγην όταν άκουσα για το θάνατό του από επιπλοκές της COVID», συνέχισε. «Ο θάνατός του είναι μια απώλεια για την κοινότητά μας και τη χώρα μας. Σκοπεύω να κάνω την αναμνηστική δόση το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.