ΗΠΑ: «Πόρτα» στον Μαραντόνα γιατί αποκάλεσε «μαριονέτα» τον Τραμπ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ απέρριψε νέο αίτημα του Ντιέγκο Μαραντόνα για έκδοση βίζας, λόγω των υποτιμητικών σχολίων που είχε κάνει κατά το παρελθόν για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νυν τεχνικός της Al Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας και είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «chirolita», το οποίο σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «μαριονέτα».

Ο Μαραντόνα πρέπει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την προσεχή άνοιξη προκειμένου να δώσει το «παρών» στη δίκη εναντίον της πρώην συντρόφου του, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, με την οποία έχει οικονομικές διαφορές, ωστόσο δεν του παραχωρείται βίζα λόγω του ότι πρόσβαλε τον Αμερικανό πρόεδρο δημοσίως.

Πάντως, μιλώντας στην εκπομπή «Buenos dias América», ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είπε για το περιστατικό: «Μπορείτε να φανταστείτε, ήμουν στην πρεσβεία και είπα “Ντιέγκο, σε παρακαλώ μη μιλάς για της Ηνωμένες Πολιτείες”. Επειδή η συνέντευξη ήταν για το TeleSur και ξέρω πώς είναι αυτά τα πράγματα. Η δεύτερη ερώτηση ήταν “Τι πιστεύεις για τον Ντόναλντ Τραμπ;”. Και ο Ντιέγκο είπε: “Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μαριονέτα”. Ύστερα απ’ αυτό, του είπα ότι εγώ θα τον εκπροσωπήσω στο Μαϊάμι».