ΗΠΑ: Οξύνουν το πρόβλημα οι δηλώσεις Ερντογάν για το Ισραήλ

Την ανησυχία των ΗΠΑ για όξυνση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν περί Ισραηλινού κράτους-τρομοκράτη εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φέρεται να έχει ενοχληθεί απο τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Τουρκίας, οι οποίοι ακούν έμμεση κριτική και στον Πρόεδρο Ομπάμα.

Την ενόχληση της φαίνεται πως εξέφρασε η αμερικανική πλευρά μέσω της διπλωματικής οδού, αφού το σχόλιο του κ. Ερντογάν, ότι “δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοάμυνα του Ισραήλ, όταν αυτό επιτίθεται”, κριτικάρει έμμεσα τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου περί δικαιώματος αυτοάμυνας της χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει πριν λίγες μέρες, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη ότι “Αυτοί που συνδέουν το ισλάμ με την τρομοκρατία κλείνουν τα μάτια μπροστά στο μαζικό φόνο μουσουλμάνων και στρέφουν το κεφάλι τους από τη σφαγή παιδιών στη Γάζα …Για το λόγο αυτό, λέω πως το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος και οι ενέργειές του είναι τρομοκρατικές ενέργειες”.