ΗΠΑ: Η λίστα θανάτου δύο εφήβων και το μακάβριο ρεκόρ που ήθελαν να σπάσουν

Έναν τρομακτικό στόχο είχαν βάλει δύο έφηβοι από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ. Ήθελαν να σπάσουν το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που είχε γίνει ποτέ. Μάλιστα, είχαν φτιάξει μια «λίστα θανάτου», ξεχωρίζοντας τους μαύρους μαθητές και εκείνους με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Οι Alfred Dupree, 19 ετών, και Victoria McCurley, 18 ετών, δήλωσαν ένοχοι την περασμένη Παρασκευή για έξι κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε απόπειρα φόνου στο Etowah High School.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι το ζευγάρι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει βόμβες καπνού για να συγκεντρώσει καθηγητές και μαθητές σε έναν περιορισμένο χώρο και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσε όπλα για «να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν».

«Θα θέλαμε να έχουμε νούμερα μεγαλύτερα από το Λας Βέγκας, ομολόγησε η McCurley στους ανακριτές, αναφερόμενη στη συναυλία της 1ης Οκτωβρίου 2017, όπου ο Στίβεν Πάντοκ σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες ακόμα.

Το ζευγάρι, που είχε δημιουργήσει έναν χάρτη των καμερών ασφαλείας του σχολείου, είχε όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι της McCurley όταν και οι δύο συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2017.