ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο – 50 τραυματίες και τουλάχιστον 5 νεκροί… (Video – Photos))

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον εκτροχιασμό τρένου της δημόσιας εταιρίας σιδηροδρόμων Amtrak.

Το τρένο, στο οποίο επέβαιναν 238 άτομα, εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη.

5

Πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο όπου ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 50 τραυματίες.

Οι αρχές από την πλευρά τους δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε το δυστύχημα από το οποίο αναποδογύρισαν βαγόνια στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ντελαγουέρ.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

4

“Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος”, δήλωσε ο Νούτερ. “Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο”.

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στην αμαξοστοιχία αριθμός 188 που εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία σιδηροδρόμων δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, ενώ ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό διάδρομο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

3

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.

“Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη εδώ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό”, δήλωσε ο Νούτερ στους δημοσιογράφους.
Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC έδειξαν δεκάδες διασώστες ανάμεσα στα συντρίμμια του τρένου με φανούς, ενώ βαγόνια ήταν πεσμένα σε σχήμα ζιγκ ζαγκ πάνω στις γραμμές. Φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες σε φορεία.

2

Ο Πάτρικ Μέρφι, πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος επέβαινε στο τρένο, δήλωσε στο MSNBC ότι το βαγόνι του αναποδογύρισε αλλά ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει με μικρές αμυχές και μώλωπες.Στο τρένο επέβαιναν 240 άτομα, αναφέρει το NBC. Εκτροχιάστηκαν τουλάχιστον 10 βαγόνια χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.