ΗΠΑ: Έδινε ναρκωτικά σε γυναίκες που τις κρατούσε στο υπόγειο… και τις εξέδιδε!

Το «υπόγειο του τρόμου» είχε ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη, στο σπίτι των γονιών του, όπου, δίνοντας ναρκωτικά σε γυναίκες, τις εξανάγκαζε να εκδίδονται.

Ο 48χρονος Raymond Rodio III είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2018 από την αστυνομία του Σάφολ, στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στον δρόμο, όταν οι αστυνομικοί είδαν στο αυτοκίνητό του ένα άτομο που έμοιαζε να έχει πέσει θύμα τράφικινγκ.

Από το 2014, ο Rodio διοικούσε ολόκληρο κύκλωμα πορνείας μέσα από το χωρίς μπάνιο και χωρίς παράθυρο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του.

Εκεί κλείδωνε γυναίκες, τους έδινε ηρωίνη και κοκαΐνη ενώ είχε απειλήσει τουλάχιστον μία με σωματική βία.

Τα θύματά του- κυρίως γυναίκες της περιοχής στην ηλικία των 20 ετών- τα έβρισκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλες μεθόδους.

Συχνά τους έδινε ναρκωτικά δωρεάν «ώστε να αναπτύξουν εξάρτηση από τον ίδιο», σύμφωνα με εκπρόσωπο των αρχών του Σάφολκ, και στη συνέχεια τους εξανάγκαζε να εκδίδονται.

Μάλιστα είχε βάλει και διαφημίσεις σε ιστοσελίδες, ενώ κρατούσε σχεδόν όλα τα χρήματα που έβγαζαν για λογαριασμό του.

Έρευνα έδειξε πως έκανε και εμπόριο ναρκωτικών.

Αρχικά, τον Απρίλιο του 2019, ο Rodio είχε δηλώσει αθώος. Όμως χθες παραδέχθηκε την ενοχή του για πολλές κατηγορίες sex trafficking, εμπόριο ναρκωτικών και προαγωγή της πορνείας.

Αναμένεται, σύμφωνα με τη New York Post, να καταδικαστεί σε εννιάμισι χρόνια φυλακή και πέντε χρόνια υπό παρακολούθηση εκτός φυλακής. Η καταδίκη του θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Με την αποφυλάκισή του θα εγγραφεί και στο μητρώο όσων έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.