ΗΠΑ: Αστυνομικοί υποχρέωσαν άστεγο να γλείψει ουρητήρια..!

Άστεγος από την Χονολουλού κατηγορεί δύο αστυνομικούς πως τον ανάγκασαν να γονατίσει και να γλείψει ουρητήρια.

Ο Σάμουελ Ινγκάλ κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο αστυνομικών στη Χαβάη, αλλά και εναντίον του Δήμου της Χονολουλού, όπου συνέβη το περιστατικό τον περασμένο Ιανουάριο, σε τουαλέτες δημοτικού χώρου, στον οποίο αναζήτησε καταφύγιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως τοοι αστυνομικοί απείλησαν τον Ινγκάλ πως θα τον συλλάβουν αν δεν κάνει ό, τι τους λένε.

O άστεγος που τους ζήτησε να μπει στο κτίριο, οδηγήθηκε στις τουαλέτες του χώρου. Εκεί, ένας από τους αστυνομικούς στάθηκε έξω από την πόρτα, την ώρα που ο άλλος υποχρέωνε τον Ινγκάλ να γονατίσει και να γλείψει ένα από τα ουρητήρια.

Ο Τζον Ραμπάγκο, ένας από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, παραδέχτηκε την ενοχή του τον περασμένο Δεκέμβρη, για το αδίκημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του άνδρα που υποχρέωσε να γλείψει το ουρητήριο.

Ο συγκατηγορούμενός του, Ρέτζιναλντ Ραμόνς, ο οποίος και εγκατέλειψε το σώμα της Χονολουλού τον περασμένο Αύγουστο κατηγορείται για αμέλεια, καθώς γνώριζε την πράξη του συναδέλφου του και παρόλα αυτά δεν ενημέρωσε τις Αρχές.

Tο FBI η υπόθεση του άστεγου άνδρα από τη Χονολουλού

Ο Ραμπάγκο φέρεται, σύμφωνα με την αγωγή του Ινγκάλ, να ακολουθεί τον άστεγο άνδρα έξω από τις τουαλέτες, στο κτίριο της Χονολουλού, γελώντας καθώς περιέγραφε το περιστατικό σε άλλους συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα, ο Ραμόνς δήλωσε στις Αρχές πως ο Ραμπάγκο τον πίεσε να αποκρύψουν το περιστατικό και του ζήτησε να διαγράψει τα μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, στα οποία αναφέρονταν σε αυτό.

Η αρχηγός του Τμήματος της Χονολουλού, Σούζαν Μπάλαρντ, έθεσε δύο ακόμη αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα για το ίδιο περιστατικό, ενώ παρέδωσε η ίδια την υπόθεση στο FBI. Ο άστεγος βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης και θέλει μετά τη δίκη να εισαχθεί σε κλινική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.