ΗΠΑ: Αλλάζουν όλα στο Facebook εν όψει εκλογών…

Αλλάζει σημαντικά τους όρους χρήσης του το Facebook, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, θέτοντας νέες αυστηρές προϋποθέσεις για τις πολιτικές διαφημίσεις.

Μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και την αδυναμία του Facebook να αποτρέψει παραπλανητικές διαφημίσεις και fake news το 2016, η εταιρεία σφίγγει τα λουριά, επιδιώκοντας μεγαλύτερη διαφάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό, πλέον το Facebook θα υποχρεώνει τους οργανισμούς που θέλουν να διαφημιστούν σε αυτό να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους πριν ανεβάσουν διαφημίσεις.

Ταυτόχρονα η εταιρεία εισάγει τον όρο “πιστοποιημένος οργανισμός” για τους φορείς που θα θέλουν να διαφημιστούν και θα υποχρεώνει τους φορείς αυτούς να δίνουν στοιχεία επικοινωνίας.

Σε περίπτωση άρνησης ως τα μέσα Οκτωβρίου, οι οργανισμοί δεν θα μπορούν να ποστάρουν διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram.

Ήδη η εταιρεία υποχρεώνει όσους ανεβάζουν πολιτικές διαφημίσεις στην πλατφόρμα να δηλώνουν ποιος πληρώνει για αυτές, αν και το μέτρο αυτό έχει πολλές τρύπες.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια για την επανεκλογή του Τραμπ έχει ήδη ξοδέψει 9,6 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2019 για διαφημίσεις υπέρ του προέδρου των ΗΠΑ.