Ζ.Αιμιλιανίδου: Το πρόβλημα της ανεργίας θα αναχαιτιστεί

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, αλλά και με αυτά που θα πάρει στο μέλλον, θα αναχαιτιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Ανέφερε ακόμα ότι τα προγράμματα για τους νέους πτυχιούχους χειρίζεται η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, γίνονται αιτήσεις και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε το Υπουργείο θα είναι σε θέση να δώσει απασχόληση σε νέους πτυχιούχους.

Απαντώντας σε ερώτηση, ύστερα από συνάντηση που είχε στο γραφείο της με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Γυναικείων και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Κύπρου, «Γυναίκες Ενωμένες στην Πρώτη Γραμμή», η Υπουργός είπε πως το ποσοστό της ανεργίας φθάνει περίπου στο 12,4% και ο αριθμός των ανέργων στις 44 χιλιάδες.

Ανέφερε πως «η ανεργία πράγματι σήμερα είναι σε ψηλά επίπεδα και γι’ αυτό η Κυβέρνηση προσπαθεί και έχει εξαγγείλει σχέδια για την αντιμετώπισή της» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, αλλά και με αυτά που θα πάρει στο μέλλον, θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».