Ζημιώνει τη διαπραγμάτευση η δημιουργία ευφορίας

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης, η ευφορία είναι ζημιογόνος και δίνει στην Τουρκία βήμα προς εκμετάλλευση για να προωθήσει την πολιτική της,  προσθέτοντας ότι στην παρούσα συγκυρία προέχει να εκθέσουμε την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς τόσο δημόσια, όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «δεν είναι η ώρα της δημιουργίας τεχνητής ευφορίας για λύση του Κυπριακού, αλλά η ώρα να αποκαλύπτουμε την τουρκική αδιαλλαξία, εξηγώντας ότι οι Τούρκοι όπως εκμεταλλεύτηκαν την όλη διαδικασία για να καταλήξουμε σε αυτό το ανακοινωθέν, θα μας εκμεταλλευτούν ώστε να περάσουν τα δικά τους μηνύματα».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως «έχουμε ευθύνη έναντι μιας αποδοτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, να αντιληφθούμε ότι σήμερα είμαστε στη διαδικασία συζήτησης για λύση του Κυπριακού και όχι στην ώρα για δημιουργία ευφορίας ότι το Κυπριακό όπου’ νάναι έχει λυθεί».

Κληθείς να πει ποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα εφορείας, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε ότι οι Τούρκοι όλο αυτό το διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται και με τις χθεσινές τους δηλώσεις, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια τεχνητή εφορία που δημιουργήθηκε επειδή καταλήξαμε σε ένα ανακοινωθέν για να περάσουν τις δικές τους αδιάλλακτες θέσεις.

Προειδοποίησε πως εάν δεν συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα τον απώτερο στόχο της Τουρκίας ώστε να εκθέσουμε την τουρκική πλευρά τόσο δημόσια, όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις.

«Πάρα πολλοί, από τη δική μας πλευρά, ίσως καλόπιστα, θέλουν να δίνουν την εικόνα της ευφορίας. Η ευφορία θα είναι καλή την ώρα που θα καταλήξουμε σε λύση και όχι την ώρα που διαπραγματευόμαστε», κατάληξε στις δηλώσεις του.