ΔΗΣΥ: Χαιρετίζουμε την εξαγγελία 6 νέων σχεδίων από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (βίντεο)

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την εξαγγελία έξι νέων σχεδίων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των €40 εκ που συγχρηματοδοτούνται ως επί το πλείστον από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 95%. Τα σχέδια θα προσφέρουν κίνητρα για δημιουργία 2,500 θέσεων εργασίας και 5,000 θέσεις για απόκτηση εργασιακής πείρας για νέους.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9Ha5WbpYiJE&feature=youtu.be

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στα σχέδια που αφορούν στους νέους, πτυχιούχους και μη, που σκοπό έχουν να προσφέρουν ευκαιρίες στους νέους με εξάμηνη απασχόληση και πρακτική εργασία 2,500 νέων αποφοίτων πανεπιστημίων και απασχόληση ακόμα 2,500 νέων αποφοίτων λυκείου ή μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, αναμένουμε σε λίγες μέρες την εξαγγελία ακόμα τριών σχεδίων εκ των οποίων τα δύο θα αφορούν στη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων. Ιδιαίτερα αναμένουμε το τρίτο σχέδιο που θέτει για πρώτη φορά το κεφάλαιο Κοινωνικής Οικονομίας.

Η υπεύθυνη στάση και η ενεργητική παρέμβαση της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της δημιουργίας ελπίδας ιδιαίτερα για τους νέους θα μας βρει στο πλευρό της. Η επιδότηση της απασχόλησης, η στήριξη της συμμετοχής των νέων στην αγορά εργασίας, η προσφορά δυνατοτήτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η παροχή ευκαιριών στον τουρισμό και στο λιανικό εμπόριο είναι σημαντικές την περίοδο που διανύουμε.

Τις ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζουμε από τα μαλλιά και να τις αξιοποιούμε δημιουργικά και παραγωγικά. Ιδιαίτερα οι νέοι που έχουν το μέλλον μπροστά τους και έχουν να προσφέρουν δυναμικά στην παραγωγική διαδικασία στο να καταστεί η χώρα μας ανταγωνιστική.