Ζαχαρίου: Η φτώχεια δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, είναι κυπριακή

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, δήλωσε ότι η πείνα και η φτώχεια δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά, είναι κυπριακή, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δίνει μάχη για τον τόπο, και κάλεσε τους βουλευτές να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες.

Σε ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι είναι με ιδιαίτερη σοβαρότητα που πρέπει να συζητηθεί ο προϋπολογισμός, γιατί είναι ένας προϋπολογισμός που μας τον επιβάλλουν οι συνθήκες.

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί, η κοινωνία το εκτιμά, δίνουμε τη μάχη. Είναι ένας οικονομικός πόλεμος, θα τον κερδίσουμε αλλά με όσες λιγότερες απώλειες μπορούμε. Είναι η ώρα των ευθυνών», είπε ο κ. Ζαχαρίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι κανένας άλλος Πρόεδρος της Κύπρου δεν παρέλαβε κράτος με τέτοια οικονομικά χάλια και αναφέρθηκε στην προηγούμενη Κυβέρνηση Χριστόφια, αναφέροντας ότι οι κυβερνώντες τότε δεν κατανοούσαν τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και έλεγαν ότι δεν θα αγγίξει την Κύπρο η κρίση.

Ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι ο τόπος έφθασε σε ένα τρομερό αδιέξοδο με την κοινωνία να έχει μοιραστεί σε αυτούς που έχουν έστω και κάποιο εισόδημα και εκείνους που δεν έχουν καθόλου.

«Πρέπει με ειλικρίνεια να απευθυνθούμε στον λαό να του πούμε την ωμή πραγματικότητα. Ο κόσμος κουράστηκε από λόγια, θέλει έργα. Και η κυβέρνηση με τα συγκυβερνώντα κόμματα προσπαθεί, δεν είναι αλάνθαστη αλλά κατανόησε το πρόβλημα δίνε τη μάχη για να βγούμε από το αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι στους δέκα μήνες διακυβέρνησης Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση κατόρθωσε να εφαρμόσει πολιτικές για άμβλυνση της κατάστασης, αποφεύχθηκε η πλήρης κατάρρευση της χώρας και μπήκαν οι βάσεις για εξυγίανση των δημοσιονομικών, στήριξη των ανέργων, ενώ προωθείται από 1η Ιουλίου το μέτρο της διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για «να μην υπάρχει σπίτι που να μην έχει τα αναγκαία να επιβιώσει». Επιπρόσθετα, είπε ότι η Κυβέρνηση κατήργησε την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης που παραχωρούσε παχουλά επιδόματα σε αλλοδαπούς.

Λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, κάλεσε τους πολιτικούς να αφήσουν τους τσακωμούς.

«Ο κόσμος ξέρει πως φθάσαμε εδώ, είναι ώρα να αποδείξουμε αν είμαστε αντάξιοι των ιστορικών στιγμών που ζούμε. Η πατρίδα μας πρέπει να είναι ενωμένη όχι με λόγια αλλά με έργα», κατέληξε.