Ζαν-Μαρί Λεπέν: Η κόρη μου πρέπει να παραιτηθεί μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Η Μαρίν Λεπέν θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πατέρας της και ιδρυτής του κόμματος. «Βλάπτεις τη χρησιμότητά σου όταν ξεκινάς να πλήττεις το κόμμα σου με τις θέσεις σου ή το πείσμα σου», είπε ο 89χρονος Ζαν-Μαρί Λεπέν στους δημοσιογράφους όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνάντηση του Εθνικού Μετώπου.

Ερωτηθείς αν η κόρη του θα πρέπει να παραιτηθεί απάντησε: «Ναι, νομίζω πως ναι».

Οι σχέσεις πατέρα-κόρης έχουν επιδεινωθεί από τότε που εκείνη τον διέγραψε από το κόμμα το 2015 εξαιτίας των σχολίων του με τα οποία υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα και οι δημόσιες κόντρες τους έχουν βλάψει την εικόνα του κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει ότι ο πατέρας της δεν είναι ευπρόσδεκτος στη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος. Ωστόσο, εκείνος πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό κλητήρα και δικηγόρο για να καταγραφεί ότι η πόρτα της εισόδου ήταν κλειδωμένη ώστε να μη του επιτραπεί η είσοδος.

«Είμαι πολύ γέρος για να σκαρφαλώνω σε πόρτες», είπε ο Λεπέν αφού προηγουμένως χαρακτήρισε «τραγικές αποτυχίες» τις επιδόσεις της κόρης του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και το εκλογικό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές.