Όνειρο ζωής

1. Κύριε Δίπλαρε, πως αποφασίσετε από δημοσιογράφος να ακολουθήσετε τη πολιτική;

Η αγάπη μου για την πολιτική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Η διάθεση να προσφέρω στα κοινά. Η συμμετοχή και όχι η αποχή. Ήταν οι βασικοί άξονες της επιλογής μου για μια νέα πορεία πλεύσης όπου η εμπλοκή και η επαφή μου με τα κοινά, θα ήταν άμεση και όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική. Η ενασχόληση μου με τη δημοσιογραφία είχε ως αποτέλεσμα την άμεση και καθημερινή επαφή μου με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Κύπρου. Μπορώ να πω, πως ήταν όνειρο ζωής.

2. Αληθεύει οτι είστε δημιούργημα του Νίκου Αναστασιάδη και οτι κι εσύ με τη σειρά σου τον έχεις σαν ίνδαλμα σου κι έχεις τις φωτογραφίες του παντού; Ακούγετε από φίλους και γνωστούς σου ότι είναι το πρότυπο σου.

(χαμόγελο…) τον εκτιμώ αφάνταστα και τον θαυμάζω αλλά σίγουρα δεν έχω τις φωτογραφίες του παντού. Στη ζωή μου έμαθα να εκτιμώ γενικότερα την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα, την ευστροφία και τη μαχητικότητα στους ανθρώπους. Αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν την ηγετική προσωπικότητα του Προέδρου Νίκου Αναστασίαδη, η παρουσία του οποίου στην πολιτική ζωή του τόπου υπήρξε καθοριστική. Τώρα όσον αφορά στον όρο ίνδαλμα, θα τον αντικαθιστούσα με τη λέξη πρότυπο. Με αυτή την έννοια ναι. Αποτελεί το πρότυπο μου όπως και ο πατριάρχης της παράταξης Γλαύκος Κληρίδης. Το να εκτιμάς το έργο και την προσφορά κάποιου, μπορεί να αποτελέσει και για σένα τον ίδιο παράδειγμα, ως προς το πώς πρέπει να εργάζεσαι και να υλοποιείς, προσφέροντας τον καλύτερο σου εαυτό σε ότι και αν κάνεις. Ξέρετε η πολιτική είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όπου τον πρώτο και τελευταίο λόγο της εκλογής αλλά και της παραμονής σου στα κοινά έχει ο ίδιος ο πολίτης.

471042_3799214533372_781480003_o

3. Στη Κύπρο έχει επέλθει μια τεράστια οικονομική καταστροφή από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Πιστεύετε οι ένοχοι θα τιμωρηθούν τελικά;

Σίγουρα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι εσκεμμένα υπέβαλλαν τον Κυπριακό λαό σε μια τέτοια δοκιμασία ανεξαιρέτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας. Αυτό είναι μια απαίτηση όλων των Κυπρίων πολιτών οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σήμερα τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης, της απρονοησίας, των ελλείψεων και των παραλείψεων. Είναι μια απαίτηση όλων όσων στέκονται στις σειρές των ανέργων, στις σειρές των κοινωνικών παντοπωλείων και όλων όσων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Είναι, αν θέλετε, απαίτηση της κοινωνίας των πολιτών για κάθαρση. Είμαι πεπεισμένος πως θα τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά χρειάζεται ακόμη λίγη υπομονή για να στοιχειοθετηθούν σωστά ενώπιον της δικαιοσύνης οι υποθέσεις. Αλίμονο, εάν συλληφθούν κάποιοι και μετά αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να κριθεί η ενοχή τους.

3.Τι νομίζετε πρέπει να γίνει για αντιμετώπιση της ανεργίας; Υπάρχουν
πάνω από 70,000 άνεργοι.

Είναι κάτι που μας θλίβει πραγματικά ειλικρινά. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτού του προβλήματος που ολοένα και αυξάνεται. Αρκεί να σας πω, πως και στην οικογένεια έχω δυο αδέλφια άνεργους. Για να κτυπηθεί η ανεργία πρέπει να υπάρξουν έργα ανάπτυξης μικρά και μεγάλα. Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος που θα απορροφήσει τους άνεργους. Γίνονται διάφορες ενέργειες και χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα. Στόχος είναι η αναχαίτιση της αυξητικής τάσης της ανεργίας και μετέπειτα της.

5. Ποιο θα προτιμούσατε ο ίδιος και το κόμμα σας στη προεδρία του ΔΗΚΟ;

Για μας αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα άτομα που αντιπροσωπεύουν μια πολιτική παράταξη αλλά οι πολιτικές θέσεις, η πολιτική συνέπεια και γενικότερα η διάθεση για κοινό αγώνα και προσφορά. Αυτό άλλωστε απαιτεί και η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα πρέπει από κοινού να ενσκήψουν πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας προκειμένου να δώσουμε λύσεις, που να διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

6.Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα στο οποίο είσαι βουλευτής νομίζεις ότι στηρίζει το Πρόεδρο;

Βεβαίως, ο ΔΗΣΥ στηρίζει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από τη στιγμή που η Προεδρία και το έργο του αντανακλά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τον Κυπριακό λαό. Μέσα από προτάσεις πολιτικής θα βοηθήσουμε την Κυβέρνηση να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση του κράτους το οποίο δυστυχώς χρεοκόπησε μέσα από χρόνια λαθών και παραλείψεων.

7. Στη προσωπική σου ζωή, σε ποια φάση βρίσκεσαι;

Είμαι σε μια πολύ όμορφη φάση , και ευχαριστώ το Θεό για όσα καλά έχω στη ζωή μου και πάνω απ΄ όλα ευχαριστώ για τον υπέροχο γιο μου ο οποίος αποτελεί για μένα το οξυγόνο και την ανάπαυλα στη δύσκολη και κοπιαστική μου καθημερινότητα. Έμαθα να είμαι ολιγαρκής στην προσωπική μου ζωή οπότε πιστεύω όταν τα άτομα που αγαπάς είναι δίπλα σου με υγεία… αυτό και μόνο είναι αρκετό.

nikolas1!