Εφτιαξαν αυτοκίνητο από χαρτί και μάλιστα οδηγείτε κανονικά! (Video)

Το πρώτο αυτοκίνητο φτιαγμένο εξολοκλήρου από χαρτόνι παρουσίασε η Lexus, το οποίο μάλιστα μπορεί κανονικά να οδηγηθεί και να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Το όχημα φτιάχτηκε με την τεχνική origami και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας- γνωστοί ως takumi – επέδειξαν εντυπωσιακή δεξιοτεχνία.

«Το αυτοκίνητο Origami μεταφέρει το πνεύμα αυτού του ταλέντου σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ενώ αγκαλιάζει και το πνεύμα της Lexus», σχολιάσει η εταιρεία.

Το όχημα φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας κομμάτια χαρτονιού που κολλήθηκαν το ένα με το άλλο. Το εσωτερικό του είναι λειτουργικό, οι πόρτες ανοιγοκλείνουν κανονικά, υπάρχουν κανονικοί τροχοί και φώτα.

Χάρη σε ηλεκτρικό κινητήρα που τοποθετήθηκε στο μεταλλικό και αλουμινένιο πλαίσιό του το αυτοκίνητο μπορεί και να οδηγηθεί.

«Ήταν μια πολύ απαιτητική δουλειά, πέντε άνθρωποι απασχολήθηκαν στον ψηφιακό σχεδιασμό το κόψιμο των χαρτονιών και τη συναρμολόγηση. Όπως και η Lexus, είμαστε δεσμευμένοι στο να παράγουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας LaserCut Works and Scales and Models, της εξειδικευμένης εταιρείας στο σχεδιασμό και τη δημιουργία πρωτότυπων αρχιτεκτονικών μοντέλων.

Check Also

Τραγωδία στο Μαυροβούνιο: Βρήκε τα κρυμμένα πίσω από μια πόρτα και τα εκτέλεσε ο 34χρονος

Τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του έζησε το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 4 (τοπική …

Νεκροί 20 μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα Σουδάν – Λιβύης

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν και της Λιβύης εντόπισαν είκοσι νεκρούς μετανάστες στα σύνορα των …