Εφτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής στην Λευκωσία

Εφτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής στην Λευκωσία

Στη σύλληψη εφτά προσώπων, ηλικίας από 32 έως και 47χρόνων, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής, μαστροπείας, αποζείν από κέρδη πορνείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα, στην Λευκωσία, άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 62 χρόνων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης από μέλη των ΟΠΕ και ΤΑΕ Λυκωσίας και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ότι χώρος, σε κτιριακό συγκρότημα στην Λευκωσία, χρησιμοποιείται ως οίκος ανοχής.

Το πρωί της Δευτέρας, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος και του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μαζί με μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Αρχηγείου Αστυνομίας, βάσει Δικαστικού εντάλματος έρευνας, εισήλθαν στο υποστατικό, όπου εντόπισαν σε δωμάτια, εφτά γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ εντόπισαν και παρέλαβαν διάφορα τεκμήρια και χρηματικό ποσό.

Ακολούθως τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 62χρονου υπεύθυνου του υποστατικού, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Οι εφτά γυναίκες οδηγήθηκαν σε ασφαλές χώρο της Αστυνομίας, για περαιτέρω εξετάσεις. Στο πλαίσιο των εξετάσεων, στη βάση στοιχείων που προέκυψαν εναντίον τους, εκδόθηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψής τους και αυτές συνελήφθησαν το πρωί σήμερα. Στη συνέχεια οι εφτά ύποπτες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διατάγματα κράτησής τους για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λευκωσίας.