Εφθασαν στο Σύνταγμα οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι 15 σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, στις 28 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας περισσότερα από 500 χιλιόμετρα, πεζή.

Με σύνθημά τους «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, ενώ πριν έκαναν μία στάση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Με την πορεία τους οι σχολικοί φύλακες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του θεσμού που οδήγησε 2.234 φύλακες στη διαθεσιμότητα.

Στα διόδια των Αφιδνών, οι πεζοπόροι συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών και ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Δινάλης, μέλος του σωματείου των σχολικών φυλάκων Θεσσαλονίκης, με νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 3.600 «επόπτες» με 5μηνη σύμβαση, αντί των σχολικών φυλάκων, και με μισθούς που αρχίζουν από 420 στους κάτω των 25 ετών και 480 οι άνω των 25».

Από την πλευρά της η Μαρία Λίνα, σχολική φύλακας τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία κατάργησε έναν κλάδο μέσα σε μία μέρα».

Στην πορεία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.