Εφάπαξ: Πρώτα να μειωθεί η σπατάλη και η χλιδή στην Κυβέρνηση

Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, Γενικού Γραμματέα Κινήματος Οικολόγων

Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει το επικίνδυνο και καταστροφικό τροπάρι της. Από την μια συντηρεί το θόρυβο γύρω από τη φορολόγηση του εφάπαξ και από την άλλη ρίχνει λάδι στη φωτιά στο θέμα των εκποιήσεων. Αυτή η τακτική πανικού και αναταραχής πλήττει καίρια την οικονομία και παγώνει την αγορά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του δέους και του τρόμου.

Αν θέλει να κάνει οικονομία στα δημόσια οικονομικά, ας ξεκινήσει από τον περιορισμό της σπατάλης και της χλιδής που χαρακτηρίζει τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση παραβίασε το μνημόνιο με την Τρόικα στο θέμα των αεροπορικών ταξιδιών πολυτελείας των αξιωματούχων της. Επίσης αρνείται να βάλει τάξη στο θέμα των λιμουζίνων αξιωματούχων (με τη βοήθεια της Βουλής) ενώ αρνείται να περιορίσει τα πλουσιοπάροχα επιδόματα παραστάσεως και τηλεφωνημάτων των υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας υπηρεσίας.

Επιπλέον η Κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει τον καθορισμό οροφής (πλαφόν) για τις αμοιβές και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων (υπάρχει ήδη πρόταση νόμου των Οικολόγων).

Με όλα αυτά (και άλλα πολλά) πως τολμά η Κυβέρνηση να θέτει θέμα φορολόγησης του εφάπαξ; Ας κάνει πρώτα τα πιο πάνω και εάν χρειάζεται, μετά μπορούμε να συζητήσουμε και για το εφάπαξ.