Εφάπαξ έκτακτη εισφορά σε μονογονεϊκές οικογένειες

Το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθεί από τα ταμεία του κράτους ως έκτακτη εισφορά στις μονογονεϊκές οικογένειες, με  μηνιαίο εισόδημα έως 2.000 ευρώ εξαιρουμένων των επιδομάτων,

Το νομοσχέδιο που πέρασε με τη μορφή του κατεπείγοντος και ψηφίσθηκε ομόφωνα, προβλέπει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς εφάπαξ για την κάλυψη ενοικίου ή δόσεων/τόκων δανείων για την περίοδο από 1η  Ιουνίου 2012 – 31η  Δεκεμβρίου 2012.

Περίπου 1.288 μονογονεϊκές οικογένειες από την 1η Ιουνίου δεν παίρνουν το δημόσιο βοήθημα και δεν έχουν δικαιώματα σε επίδομα ενοικίου ή σε επίδομα δόσεων/τόκων δανείου τα οποία λάμβαναν ως μέρος του δημοσίου βοηθήματος τους. Οι 821 έχασαν το επίδομα ενοικίου και οι 467 το δικαίωμα κάλυψης δόσεων/τόκων δανείων.

Τα ποσά είναι 2.100 ευρώ για επίδομα ενοικίου (300 ευρώ x 7 μήνες), ενώ το ίδιο ποσό, δηλαδή 2.100 ευρώ θα καταβληθεί και στις οικογένειες για την κάλυψη δόσεων/τόκων δανείων (300 ευρώ x 7 μήνες).

Παράλληλα, εγκρίθηκε η πληρωμή πρόσθετων πιστώσεων ύψους μέχρι 3,5 εκ. ευρώ από εξοικονομήσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα  υλοποίησης του Σχεδίου Αναβάθμισης των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών με λεωφορείο και για κάλυψη της έλλειψης ρευστότητας των ανάδοχων εταιρειών για την καταβολή των ωρομίσθιων των οδηγών λεωφορείων.