Ευχαριστίες στον Ολάντ για την επέμβαση στο Μάλι

Έναν ακριβή απολογισμό της στρατιωτικής επιχείρισης στο Μαλί πραγματοποίησε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον μεταβατικό πρόεδρο του Μάλι Ντιονκουντά Τραορέ, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε τον πρώτο για την στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στη χώρα.

Η κινητικότητα γύρω απο την κατάσταση που επικρατεί στην Αφρικανική χώρα είναι έντονη, με τον Γάλλο πρόεδρο,να συγκαλεί περιορισμένο αμυντικό συμβούλιο στο προεδρικό μέγαρο στις 15:00 το μεσημέρι, ενώ γύρω στις 20.00 αναμένεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να συζητηθεί η ευρωπαϊκή θέση για την επέμβαση στη χώρα.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης δήλωσε σήμερα πως η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών μαχητών που ελέγχουν το βόρειο Μάλι θα θέσει τους Γάλλους πολίτες σε κίνδυνο.

Παράλληλα, ένας Γάλλος στρατιώτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν οι γαλλικές δυνάμεις εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών, η οποία κατευθυνόταν προς δύο πόλεις του νοτίου τμήματος του Μαλί.

Παρέμβαση επι του θέματος πραγματοποιήθηκε και απο τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει ότι,οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Αφρική θα πρέπει να γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης.