Αναστασιάδης: “Το μέλλον ανήκει στους νέους”

“Μια κοινωνία που δεν επενδύει στη νέα γενιά είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον, γιατί το μέλλον ανήκει στους νέους” είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματός του για τη νέα γενιά, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ).

Στη Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, αλλά και κομματικά στελέχη των δύο παρατάξεων.

Ο κ. Αναστασιάδης απευθυνόμενος στους νέους τους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική ζωή, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταστήσει τη νεολαία συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή με στόχο την οικοδόμηση μιας χώρας ευρωπαϊκής  που όλοι οι Κύπριοι οραματίζονται.”Το μέλλον πρέπει να το διαμορφώσουμε σήμερα με τους νέους πάντα στην πρώτη γραμμή. Είναι για μένα βασική αρχή” σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι όταν αναλάβει την εξουσία, ένα σεβαστό κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού θα κατευθυνθεί σε πολιτικές για τους νέους στους τομείς της νεανικής επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, της μετεκπαίδευσης και της κατάρτισης. Επίσης, επισήμανε πως στόχος τους είναι να αναβαθμίσει τη σημερινή δομή του Οργανισμού Νεολαίας που θα τεθεί υπό την πολιτική εποπτεία Υφυπουργού αρμοδίου για θέματα νεολαίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ετοιμαστεί πρόταση για άμεση θεσμοθέτηση των ευθυνών του Προέδρου, των Υπουργών και πολιτειακών αξιωματούχων για αστικές και ποινικές ευθύνες που τυχόν φέρουν, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στις προτάσεις είναι και ο περιορισμός της θητείας του ανωτάτου άρχοντα ή του δημάρχου και των βουλευτών και των δημοτικών συμβούλων, καθώς και η εφαρμογή του Πόθεν Έσχες, η τροποποίηση της διαδικασίας πρόσληψης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.α