ΕΥΡΩΚΟ: Το μόνο χρονοδιάγραμμα που χρειαζόμαστε είναι αυτό της αποχώρησης Ντάουνερ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας τη χτεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κύριο Ντάουνερ, ανέφερε:

«Κατά τη συνήθη του τακτική ο κύριος Ντάουνερ συσκοτίζει τα γεγονότα προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν είχε πρόθεση για χρονοδιάγραμμα στο κοινό ανακοινωθέν και ότι όλοι εμείς στην Κύπρο άλλα καταλάβαμε και τον έχουμε παρεξηγήσει.

Δε χωρεί πλέον αμφιβολία ότι ο κύριος Ντάουνερ δεν ενδιαφέρεται να υπάρξει σωστή προετοιμασία αλλά να ξεκινήσει άρον άρον ο διάλογος και ας συρθεί η πλευρά μας σε μια άγονη διαδικασία λαθροβίωσης του κυπριακού χωρίς λύση όπως γινόταν την τελευταία πενταετία.

Το μόνο χρονοδιάγραμμα που χρειαζόμαστε σήμερα είναι το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης του κυρίου Ντάουνερ από τη διαμεσολάβηση του κυπριακού. Στα πέντε χρόνια αυτής της μεσολάβησης του, απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει η σωστή λύση του Κυπριακού αλλά η έννοια του είναι η εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων στην Κύπρο.

Συμφωνούμε με τη στάση του Προέδρου ότι η πλευρά μας δεν θα αποδεχτεί εκβιασμούς και χρονοδιαγράμματα από όπου και αν αυτά προέρχονται και ότι δεν θα μπούμε σε ένα διάλογο για χάρη του διαλόγου χωρίς να διασφαλίζονται οι βασικές αρχές ή οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Επιβάλλεται να παραμείνουμε σταθεροί στη θέση μας, ότι χωρίς τη συμφωνία σε ένα κοινό ανακοινωθέν επί της ουσίας, χωρίς σωστή προετοιμασία των συνομιλιών και χωρίς ξεκάθαρο πλαίσιο, ο διάλογος δεν θα έχει καμία προοπτική για επιτυχία», κατέληξε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.