ΕΥΡΩΚΟ: Το ΑΚΕΛ επιδιώκει να περιορίσει την αποστολή της ερευνητικής επιτροπής

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, επέκρινε το ΑΚΕΛ ότι επιδιώκει να περιορίσει την αποστολή της επιτροπής.

“Το ΑΚΕΛ ασκώντας προληπτική επικριτική τακτική έναντι της Διερευνητικής Επιτροπής για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, επιδιώκει να περιορίσει το εύρος της έρευνας της Επιτροπής”, δήλωσε.

Σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνέχισε, έκανε λόγο για μεθοδεύσεις και καθοδήγηση της Επιτροπής που θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου.

“Είναι προφανής η ανησυχία του ΑΚΕΛ, ότι οι έρευνες θα καταδείξουν την τεράστια ευθύνη που φέρει η διακυβέρνηση Χριστόφια για το κατάντημα της οικονομίας. Τα περί ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής είναι τουλάχιστον προφάσεις εν αμαρτίες. Οι πολιτικοί, εκτός των πολιτικών ευθυνών, πρέπει να ελέγχονται και για πράξεις που ενδεχομένως να υπέχουν ποινική ευθύνη”, πρόσθεσε.

Η ατιμωρησία, είπε, θα εντείνει την απαξίωση που νιώθουν οι πολίτες για τους πολιτικούς και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διάσωση της οικονομίας.

“Οι πολίτες απαιτούν κάθαρση. Η Τριμελής Επιτροπή  πρέπει να προχωρήσει την έρευνα της απερίσπαστα, χωρίς περιορισμούς και να φτάσει, εάν αυτό διαπιστωθεί σε πολιτικές, αστικές ή ακόμα και σε ποινικές ευθύνες πολιτικών, στελεχών τραπεζών και οποιονδήποτε άλλων παραγόντων και αξιωματούχων έχουν εμπλακεί στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας”, κατέληξε.