ΕΥΡΩΚΟ: Την συμπεριφορά ενόχου έχει το ΑΚΕΛ στην Ερευνητική

Η σφοδρή αντίδραση και η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να πλήξει το έργο και την αξιοπιστία της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ισοδυναμεί με τη συμπεριφορά ενόχου που προσπαθεί να ξεφύγει από τα δίκτυα και τη τσιμπίδα του νόμου, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κόμματος, «ο κυπριακός λαός αλλά και η πολιτεία γνωρίζουν ότι ‘το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού’.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι «όλοι προσπέρασαν τη συμπεριφορά του ΑΚΕΛ και του κ. Χριστόφια όταν απέρριψαν και πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα Πολυβίου για το Μαρί».

Προσθέτει ότι «αυτή τη δεύτερη φορά κανένας δεν πρόκειται να ανεχτεί τις ιδιοτροπίες του ΑΚΕΛ και του κ. Χριστόφια για την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία».

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κόμμα, «η πολιτεία τους έδωσε το δικαίωμα να καταθέσουν τη δική τους άποψη για τα γεγονότα και δεν το έπραξαν αλλά θέλησαν να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στην Ερευνητική Επιτροπή και ο κ. Χριστόφιας να εξαιρεθεί από όλα όσα ισχύουν για όλους τους μάρτυρες».

«Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να λειτουργήσει στην περίπτωση του κ. Χριστόφια με γνώμονα την ισονομία, την ισοτιμία και την ισοπολιτεία, διαφορετικά θα συμβάλει και ο ίδιος στην περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».